بازگشت
بازگشت

نگاهی جذاب به دنیای اصطلاحات کریپتوکارنسی!

نگاهی جذاب به دنیای اصطلاحات کریپتوکارنسی!
نوشته شده توسط رهام بخشائي
|
۱۷ خرداد، ۱۴۰۴

دنیای پرهیاهوی ارزهای دیجیتال، با نوسانات سرسام‌آور بیت کوین و دیگر هم‌خانواده‌هایش، ناگهان سر از محافل مختلف درآورد و پای بسیاری از افراد را به این عرصه باز کرد، چه برای کنجکاوی و چه برای سرمایه‌گذاری. اما برای قدم گذاشتن در این سرزمین دیجیتالی و سپردن سرمایه به آن، آشنایی با زبان خاص آن، امری ضروری است. اصطلاحاتی که گاهی به شکل مخفف و ویژه این فضا خودنمایی می‌کنند. در این نوشتار، مجموعه‌ای از اصطلاحات رایج کریپتوکارنسی به همراه شرح و تفسیرشان برای شما گردآوری شده است.

به یاد داشته باشید که قلمرو ارزهای رمزنگاری شده، بستری پویا و همواره در حال دگرگونی است. با تکامل این اکوسیستم و پیچیده‌تر شدن روزافزون آن، واژگان فنی بیشتری نیز در گفتگوها رخنه می‌کنند و بدون آگاهی از آن‌ها، دنبال کردن این تحولات دشوار خواهد بود.
 


آشنایی با اصطلاحات کریپتوکارنسی را با HODL آغاز می‌کنیم

 
آشنایی با اصطلاحات کریپتوکارنسی را با HODL آغاز می‌کنیم
 

این واژه که گاهی به صورت hodl یا Hodl نیز دیده می‌شود، در میان طرفداران بیت کوین به یک شوخی رایج تبدیل شده است. در دسامبر سال ۲۰۱۳، یکی از اعضای تالار گفتگوی رسمی بیت کوین، پستی به ظاهر تصادفی با عبارت I AM HODLING منتشر کرد که یک غلط املایی آشکار بود. او قصد داشت نظر خود را در مورد روند صعودی قیمت بیت کوین با این جمله بیان کند، به این معنا که "بیت کوین‌هایم را نگه خواهم داشت." این اشتباه تایپی به سرعت به یک اصطلاح طنزآمیز و فراگیر در بین هواداران بیت کوین تبدیل شد و برای اشاره به استراتژی عدم فروش در زمان افت قیمت بیت کوین به کار می‌رود.

 


ارزهای فیات

فیات به معنای "فرمان" یا "حکم کردن" است و ارزش این نوع ارزها ناشی از دستور و حکم یک بانک مرکزی مبنی بر داشتن ارزش قانونی است. نمونه‌هایی از ارزهای فیات عبارتند از پوند انگلستان، یورو، دلار آمریکا و ین ژاپن.

 


مارکت کپ

مارکت کپ، مخفف عبارت Market Capitalization و به معنای "ارزش کل بازار" است. برای بیت کوین، مارکت کپ حاصل ضرب تعداد کل بیت کوین‌های در گردش در قیمت فعلی آن است. این اصطلاح می‌تواند برای مجموعه‌ای از ارزهای رمزنگاری شده نیز به کار رود.

 


بازار گاوی و خرسی

 
بازار گاوی و خرسی
 

این اصطلاح یکی از کلیدی‌ترین واژگان در دنیای تریدینگ به شمار می‌رود. "گاو" و "خرس" اصطلاحاتی هستند که ریشه در وال استریت دارند. اما دلیل این نامگذاری چیست؟ یکی از استدلال‌های مشهور این است که گاوها (bulls) هنگام حمله از شاخ‌های خود استفاده می‌کنند و آن‌ها را به سمت بالا حرکت می‌دهند؛ بنابراین، این اصطلاح برای توصیف روند صعودی قیمت‌ها به کار می‌رود. به افرادی که با خوش‌بینی خود باعث افزایش قیمت‌ها می‌شوند، "گاو" می‌گویند. از سوی دیگر، خرس‌ها (bears) هنگام حمله، خود را بر روی حریف یا طعمه خود می‌اندازند؛ از این رو، این اصطلاح برای روند نزولی و کاهش قیمت‌ها استفاده می‌شود. به افراد بدبینی که تصور می‌کنند سرمایه آن‌ها در حال کاهش ارزش است و اقدام به فروش دارایی‌های خود می‌کنند، "خرس" می‌گویند.

 


ساتوشی ناکاموتو

ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) نام مستعار فرد یا احتمالاً گروهی است که بیت کوین را در سال ۲۰۰۸ طراحی کردند. علاوه بر بیت کوین، ناکاموتو بلاک چین را نیز به جهان معرفی کرد.
ناشناس بودن هویت ساتوشی، هاله‌ای از رمز و راز و جذابیت را به بیت کوین بخشیده است. پس از گذشت چند سال و با اوج گرفتن محبوبیت این ارز دیجیتال، سوالات پیرامون هویت خالق آن شدت گرفت. به همین دلیل، افراد متعددی در سراسر جهان ادعا کردند که ساتوشی ناکاموتوی واقعی هستند.
 


ماکسیمالیست بیت کوین

ماکسیمالیسم بیت کوین به معنای تعصب و تمرکز صرف بر بزرگترین ارز رمزنگاری شده است (افرادی که به جز بیت کوین هیچ ارز دیگری را قبول ندارند). این افراد معتقدند که سایر ارزهای دیجیتال ممکن است وجود داشته باشند؛ اما بیت کوین کامل‌ترین ارز رمزنگاری شده است و هرگز تغییر نخواهد کرد.
بسیار رایج است که افراد تازه‌وارد، به ویژه کسانی که از حوزه‌هایی مانند اقتصاد یا حقوق وارد این فضا می‌شوند، خود را به عنوان ماکسیمالیست بیت کوین جا می‌زنند و با اعتماد به نفس کاذب اظهار فضل می‌کنند؛ در حالی که هیچ تجربه یا تجربه بسیار کمی در زمینه BTC دارند.
 


کریپتولند

Cryptoland اصطلاحی برای اشاره به اکوسیستم بیت کوین و در برگیرنده تمام فناوری‌های بلاک چین است. کریپتولند به هیچ نهاد مرکزی وابسته نیست و شامل تمامی پیشنهادات و پیاده‌سازی‌های پروتکل‌های متن باز مبتنی بر پاداش در شبکه و غیرمتمرکز می‌شود.
 


استیکینگ

Staking یا سهام‌گذاری، در شبکه‌هایی که از الگوریتم اجماع گواه اثبات سهام (Proof of Stake) استفاده می‌کنند، وجود دارد. در این شبکه‌ها، به جای استفاده از سخت‌افزارهای خاص برای تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلاک‌ها، از قفل کردن دارایی‌های افراد استفاده می‌شود. افراد با استیک کردن کوین‌ها یا توکن‌های خود، در شبکه فعال می‌شوند، بلاک‌های جدید را تولید و تراکنش‌ها را تأیید می‌کنند.
هر شبکه برای سهام‌گذاری قوانین خاص خود را دارد؛ به عنوان مثال، حداقل تعداد کوین‌ها، مدت زمان قفل شدن آن‌ها، میزان پاداش و غیره. همچنین، استیکینگ را می‌توان در بسیاری از کیف پول‌های دیجیتال انجام داد. البته برخی از ارزهای رمزنگاری شده مبتنی بر اجماع POS یا زیرمجموعه‌های آن، از Staking پشتیبانی نمی‌کنند.
 


تامین کننده نقدینگی (Liquidity Provider)

تأمین نقدینگی معمولاً در صرافی‌های غیرمتمرکزی که از استخرهای نقدینگی (Liquidity Pools) به جای دفتر سفارشات (Order Books) استفاده می‌کنند، انجام می‌شود. شما به عنوان Liquidity Provider، باید مقدار معادل از دو کوین یا توکن را در استخر واریز کنید؛ به عنوان مثال، معادل ۱۰۰ دلار اتر و ۱۰۰ دلار استیبل کوین دای.
با تبدیل شدن به یک تأمین کننده نقدینگی، می‌توانید سهم مشخصی از کارمزد معاملات جفت ارز مورد نظر خود را به عنوان پاداش دریافت کنید. محبوب‌ترین صرافی غیرمتمرکزی که این روش را ارائه می‌دهد، Uniswap است که ۰.۳ درصد از کارمزد معاملات هر استخر را بین تمام کسانی که در آن نقدینگی تأمین کرده‌اند، توزیع می‌کند.
 


پوزیشن‌های Long/Short

یک تریدر می‌تواند پوزیشن لانگ (Long Position) باز کند؛ این به معنای خرید ارز رمزنگاری شده در قیمت مشخص است. این تریدر پس از افزایش قیمت، آن را به فروش می‌رساند.
پوزیشن شورت (Short Position) زمانی باز می‌شود که معامله‌گر تحلیل می‌کند قیمت ارز رمزنگاری شده کاهش خواهد یافت. تریدر این پوزیشن را در بالاترین قیمت باز می‌کند و با کاهش قیمت، آن را می‌خرد و سود کسب می‌کند.
 


استعمار کریپتو یا Crypto-Colonialism

استعمار کریپتو اصطلاح نسبتاً جدیدی است برای اشاره به افراد ثروتمندی که ثروت هنگفتی از طریق ترید کردن یا ماینینگ ارزهای دیجیتال به دست آورده‌اند. این افراد به دنبال خرید دارایی‌های بیشتری هستند تا سود خود را افزایش دهند.
 


Nocoiner

Nocoiner به شخصی گفته می‌شود که هیچ بیت کوینی ندارد. نوکوینرها اغلب افرادی هستند که فرصت خرید بیت کوین در قیمت‌های پایین را از دست داده‌اند؛ زیرا در ابتدا تصور می‌کردند که بیت کوین یک کلاهبرداری است.
 


دستان ضعیف

افرادی که تحمل فشار ناشی از نوسانات بازار را ندارند و زمانی که قیمت ارز رمزنگاری شده کاهش می‌یابد، دارایی‌های خود را در قیمت پایین می‌فروشند. در مقابل، "دستان قوی" (Strong Hands) کسانی هستند که تحت هر شرایطی، ارزهای خود را نگه می‌دارند و از فروش آن‌ها اجتناب می‌کنند.
 


Gazua

گازوا به معنای "بیا بگیریمش" است. این اصطلاح به افرادی اشاره دارد که امیدوارند قیمت ارز دیجیتال مورد نظرشان افزایش یابد. در سال ۲۰۱۷، با شروع افزایش قیمت یک ارز رمزنگاری شده، تریدرها و سرمایه‌گذاران از این اصطلاح برای تشویق روند صعودی قیمت‌ها استفاده می‌کردند. از آن زمان به بعد، این اصطلاح به دنیای خارج از کریپتو نیز راه یافت.
 


To the Moon

 
To the Moon
 

این اصطلاح زمانی به کار می‌رود که قیمت ارزهای دیجیتال به سرعت در حال افزایش است. در همین راستا، اصطلاح "mooning" به این معنی است که قیمت به اوج رسیده است. همچنین، عبارت "when moon" زمانی استفاده می‌شود که شما به دنبال فرصتی برای فروش ارزهای دیجیتال خود هستید و برای یافتن زمان مناسب می‌توانید از این سوال استفاده کنید.
 


وایت پیپر

وایت پیپر به محتوای یک مقاله اطلاق می‌شود که حاوی اطلاعات بسیار مفید برای یک کسب و کار است و هدف از نگارش آن، درک یک مشکل خاص و تصمیم‌گیری صحیح در مورد آن یا ارائه اطلاعاتی است که فرآیند انتخاب در مورد خرید یک محصول یا دریافت یک خدمت پیچیده و گران‌قیمت را تسهیل می‌کند.
نکاتی که در یک وایت پیپر در حوزه ارزهای دیجیتال به آن اشاره می‌شود، معمولاً شامل هدف پروژه، زمان‌بندی انجام آن، زمان و تاریخ شروع جذب سرمایه، اعضای تیم و تجربیات آن‌ها، نقشه راه و نحوه عملی کردن طرح است.
 


پامپ و دامپ

فعالیت بسیاری از گروه‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود قیمت ارزهای دیجیتال خاصی در یک بازه زمانی بسیار کوتاه و به صورت موقت افزایش یابد که به این عمل اصطلاحاً "پامپ" (Pump) می‌گویند. پس از مدت کوتاهی، آن ارز دیجیتال به قیمت قبلی یا حتی بسیار پایین‌تر از آن باز می‌گردد که به این اتفاق "دامپ" (Dump) می‌گویند.
 


ATH یا All Time High


ATH یا All Time High


این اصطلاح یکی از اصطلاحات رایج بازار رمزارزها است و به بالاترین قیمتی که یک کوین از زمان ورود به بازار تجربه کرده است، اشاره دارد. در نمودارها، این خط نسبت به قیمت بیت کوین نیز نشان داده می‌شود. ATH برای بسیاری از کاربران اهمیت دارد و از زمان ورود یک توکن یا کوین به بازار، همه منتظر رسیدن قیمت آن به این سطح هستند. بسیاری از معاملات و سرمایه‌گذاری‌ها با توجه به این فاکتور انجام می‌گیرد. مشاهده اینکه کوینی پس از رسیدن به ATH خود شروع به کاهش ارزش می‌کند، یکی از ناخوشایندترین احساسات است.
برای مثال، اگر بیت کوین امسال به بالای ۲۰۰۰۰ دلار برسد، یک ATH جدید برای خود ثبت می‌کند.
 


ماینینگ و ماینر

ماینینگ ارز دیجیتال فرآیندی است که در آن تراکنش‌های ارز دیجیتال تأیید شده و به بلاک چین اضافه می‌شوند. در دنیای ارزهای دیجیتال، افرادی که خدمات یا منابع محاسباتی خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهند، در ازای این مشارکت پاداش دریافت می‌کنند. این پاداش معمولاً به شکل ارز دیجیتال است. به دلیل شباهت این فرآیند با کار در معدن، به آن "ماینینگ" یا استخراج می‌گویند. به افرادی که فرآیند ماینینگ را انجام می‌دهند، "ماینر" می‌گویند.
 


کلید عمومی و خصوصی

اصطلاح "کلیدهای عمومی و خصوصی" (Public & Private Key) در واقع برای آدرس‌دهی و رمزگذاری کیف پول‌های دیجیتال استفاده می‌شود. استفاده از این کلیدها به عنوان ابزاری برای امنیت، نقش بسزایی در ایمنی معاملات در شبکه بلاک چین دارد. به زبان ساده، کلید عمومی همانند شماره کارت بانکی شما است و کلید خصوصی مانند رمز عبور برای استفاده از آن عمل می‌کند.
 


ADDY

مخفف عبارت "آدرس کلید عمومی رمز ارز" است. برای مثال: "لطفاً ADDY خود را به من بگویید!"
 


DEX

یکی از مهم‌ترین اصطلاحات مربوط به صرافی‌ها، عبارت DEX است که مخفف کلمه Decentralized Exchange و به معنای "صرافی غیرمتمرکز" است. از صرافی‌های غیرمتمرکز اغلب به عنوان آینده تجارت کریپتوکارنسی یاد می‌شود. اکسچنج‌های متمرکز به طور مداوم در معرض خطر هک قرار دارند، از پشتیبانی ضعیفی برخوردارند، با مشکلات مقیاس‌پذیری مواجه هستند و مسائل متعدد دیگری نیز دارند. بسیاری از افراد DEX را به عنوان یک راه حل ساختاری برای این مشکلات می‌دانند. در DEX، خریداران و فروشندگان مالکیت دارایی‌های خود را حفظ می‌کنند و خود به عنوان تسهیل‌کننده معاملات به طور مستقیم نقش ایفا می‌کنند.
 


آربیتراژ

آربیتراژ به معنای استفاده از تفاوت قیمت بین دو یا چند بازار برای کسب سود است. در فضای کریپتو، این اصطلاح زمانی به کار می‌رود که یک تریدر با بهره‌گیری از اختلاف قیمت یک ارز دیجیتال در دو یا چند صرافی، سود به دست می‌آورد.
 


ROI

بازگشت سرمایه که به اختصار ROI نیز نامیده می‌شود، نسبت یا درصدی است که سودآوری یا کارایی یک معامله یا سرمایه‌گذاری خاص را نشان می‌دهد. ROI ابزاری ساده و کاربردی است که می‌تواند یک نسبت مطلق مانند ۰.۳۵ یا یک درصد مانند ۳۵ درصد را ارائه دهد. در نتیجه، ROI را می‌توان برای مقایسه انواع مختلف سرمایه‌گذاری یا فعالیت‌های مختلف ترید نیز به کار برد.
 


فاست (Faucet)

فاست وب‌سایتی است که به شما امکان می‌دهد با انجام یک سری وظایف ساده، ارز دیجیتال رایگان دریافت کنید. معمولاً تبلیغ‌کنندگان (مانند بنرها یا ویدیوهای تبلیغاتی) از فاست‌ها استفاده می‌کنند. ورود به این سایت‌ها رایگان است و اغلب برای ثبت نام، آدرس ایمیل شما را درخواست می‌کنند.
 


نهنگ یا Whale


نهنگ یا Whale


اصطلاح "نهنگ" در بازار ارز دیجیتال بسیار پرکاربرد است. نهنگ‌ها بزرگترین سرمایه‌گذاران در این بازار هستند. همچنین، نهنگ به سرمایه‌گذاری گفته می‌شود که با خرید یا فروش حجم زیادی از یک دارایی، باعث افزایش یا کاهش شدید قیمت آن می‌شود. با توجه به ارزش کل بازار دارایی‌های ارزهای دیجیتال در مقایسه با سایر بخش‌ها، حرکات نهنگ‌های این حوزه می‌تواند سیگنال‌های قیمتی مهمی را برای هشدار دادن به سایر سرمایه‌گذاران فراهم کند. این اصطلاح از بازارهای مالی سنتی گرفته شده است.
 


نهنگ خرسی (BearWhale)

نهنگ خرسی کسی است که اعتقاد دارد قیمت‌ها نزول خواهند کرد و مانند یک نهنگ عمل می‌کند. زمانی که این نوع نهنگ‌ها، برای مثال، ۳۰.۰۰۰ بیت کوین را از بازار خارج می‌کنند، بازار دچار رکود و ریزش می‌شود. نهنگ خرسی در نقطه مقابل نهنگ گاوی عمل می‌کند.
 


ICO

یکی دیگر از اصطلاحات رایج بازار ارزهای دیجیتال، ICO یا Initial Coin Offering، به معنای "عرضه اولیه سکه" است و احتمالاً یکی از مهم‌ترین اصطلاحاتی است که به گوشتان رسیده است. ICO پروژه‌ای است که تیم تشکیل‌دهنده آن برای راه‌اندازی و توسعه فعالیت‌های خود از طریق فروش یک ارز دیجیتال جدید (توکن) بودجه جمع‌آوری می‌کند. برای بسیاری از پروژه‌های نوپا، موفقیت آتی آن‌ها در درجه اول به موفقیت ICO بستگی دارد. اعضای تیم، هدف از پروژه، زمان شروع و ارائه کامل آن از جمله نکاتی هستند که در جذب سرمایه تأثیرگذارند.
 


KYC

KYC مخفف عبارت Know Your Customer و به معنای "مشتری خود را بشناسید" است. از این اصطلاح در دنیای ارزهای دیجیتال برای احراز هویت مشتریان نیز استفاده می‌شود. بسیاری از حوزه‌های قضایی دارای مقررات KYC هستند که تحت تأثیر استارتاپ‌هایی که ICO برگزار می‌کنند، وضع شده است. این مقررات، شرکت‌هایی که اقدام به فروش توکن‌های دیجیتال می‌کنند را ملزم می‌سازد که هویت سرمایه‌گذاران خود را تأیید کنند.
 


فورک

اگر تغییرات یا اصلاحاتی بر روی کد نوشته شده یک کوین در بلاک چین اعمال شود، فورک (Fork) اتفاق می‌افتد. در واقع، به هر آپدیت و به‌روزرسانی بلاک چین در دنیای ارزهای دیجیتال، فورک می‌گویند. پدیده فورک به دو دسته "سافت فورک" (Soft Fork) و "هارد فورک" (Hard Fork) تقسیم می‌شود.

اگر تغییراتی در پروتکل ارز دیجیتال ایجاد شود که با نسخه قبلی سازگار نیست و یا کوینی با بلاک چین جدیدی ایجاد شود، هارد فورک رخ داده است. اما سافت فورک تغییری در پروتکل است که به طور بازگشت‌پذیر بر روی بلاک چین اعمال می‌شود و معمولاً نیازی به دو شاخه شدن بلاک چین ندارد.

 


FUD (ترس، عدم قطعیت و شک)

اصطلاح FUD، مخفف Fear, Uncertainty, and Doubt، به معنای ترس، عدم قطعیت و شک است. این واژه فقط مختص دنیای بیت کوین نیست و به طور کلی برای اشاره به هرگونه خبر منفی رسانه‌ها یا پست‌های وبلاگی به کار می‌رود که می‌تواند افراد را از ورود به دنیای ارزهای دیجیتال منصرف کند. گاهی اوقات نیز به شوخی به معنای "واقعیت‌هایی که شما دوست ندارید" (Fact U Dislike) استفاده می‌شود.
 


FOMO (ترس از دست دادن فرصت)

FOMO، مخفف Fear of Missing Out و به معنی ترس از دست دادن فرصت است. این اصطلاح معمولاً در بازار ارزهای دیجیتال زمانی به کار می‌رود که قیمت برخی ارزها یا ICOها به شدت افزایش یافته است. در این شرایط، افراد از ترس جا ماندن از سود، به صورت هیجانی اقدام به خرید می‌کنند که اغلب منجر به شکست و ضرر می‌شود.
 


Airdrop (ایردراپ)

همانطور که در زمان جنگ یا بحران‌ها، ارسال کمک‌های ضروری از طریق هواپیما به مناطق دورافتاده ایردراپ نامیده می‌شود، در دنیای ارزهای دیجیتال نیز ایردراپ به معنای توزیع رایگان ارز دیجیتال است. پروژه‌های جدید برای افزایش آگاهی عمومی، مقدار محدودی از ارز خود را به صورت رایگان بین کاربران توزیع می‌کنند.
 


شت کوین (Shitcoin)

اصطلاح شت کوین برای توصیف کوین یا توکنی به کار می‌رود که هیچ ارزش و کاربردی مشخصی ندارد. کوین‌هایی مانند دوج کوین (Dogecoin)، که صرفاً بر اساس یک شوخی اینترنتی ایجاد شده‌اند و ارزش ذاتی ندارند، نمونه‌ای از شت کوین‌ها هستند.
 


حمله DDoS (حمله منع سرویس توزیع‌شده)

حمله DDoS یا Distributed Denial of Service، یک تلاش مخربانه برای مختل کردن عملکرد یک سرور، سرویس یا شبکه با ارسال حجم عظیمی از ترافیک اینترنتی به سمت آن است. در دنیای ارزهای دیجیتال، بسیاری از پروژه‌ها و صرافی‌ها مانند استیم (Steemit) و بیتمکس قربانی این نوع حملات شده‌اند.
 


اسکرو (Escrow)

اسکرو (escrow) روشی برای کنترل و محافظت از دارایی‌های مالی است. در این روش، یک شخص ثالث به عنوان امین، دارایی یا وجه مورد معامله را تا زمان انجام کامل تعهدات طرفین نگهداری می‌کند. به عبارت دیگر، اسکرو یک ضامن رسمی است که بر روند معامله نظارت می‌کند و اطمینان می‌دهد که هیچ‌کس بدون توافق طرف مقابل نمی‌تواند به دارایی دسترسی پیدا کند.
 


DYOR (خودت تحقیق کن)

«خودت تحقیقات لازم را انجام بده» (Do Your Own Research) مهم‌ترین توصیه در دنیای معاملات ارزهای دیجیتال و به طور کلی سرمایه‌گذاری است. DYOR به این معناست که قبل از هرگونه تصمیم مالی، تمام جوانب را به دقت بررسی کنید تا تحت تأثیر FUD، FOMO یا اطلاعات نادرست قرار نگیرید. معامله‌گران موفق همواره زمان زیادی را صرف DYOR می‌کنند.
 


When Lambo (کی لامبورگینی؟)

بسیاری از دارندگان بیت کوین در مورد پولدار شدن سریع صحبت می‌کنند. اصطلاح When Lambo به این اشاره دارد که چه زمانی می‌توان با سود حاصل از سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال، یک خودروی لامبورگینی خرید. این اصطلاح پس از آن رایج شد که یکی از سرمایه‌گذاران اولیه بیت کوین، با سود خود یک لامبورگینی خرید.
 


OCD (اختلال وسواس ارز دیجیتال) 

اصطلاح OCD یا Obsessive Cryptocurrency Disorder به افرادی اطلاق می‌شود که به طور وسواس‌گونه و شبانه‌روزی قیمت بیت کوین و نوسانات آن را دنبال می‌کنند. این اصطلاح از نام اختلال وسواس فکری عملی (Obsessive Compulsive Disorder) گرفته شده است.
 


Bitshaming (بیت‌شیمینگ)

اصطلاح Bitshaming زمانی استفاده می‌شود که یکی از طرفداران بیت کوین که ادعا کرده بود بیت کوین‌های خود را نگه می‌دارد (Hold)، آن‌ها را به فروش می‌رساند و مورد انتقاد قرار می‌گیرد. برای مثال، پس از فروش بیت کوین‌های Andreas Antonopoulos، راجر ور از اصطلاح Bitshamed برای توصیف او استفاده کرد.
 

 

The Flippening (فلیپنینگ)

این اصطلاح به یک نقطه عطف فرضی در آینده اشاره دارد که در آن سلطه بیت کوین به عنوان باارزش‌ترین ارز دیجیتال به پایان می‌رسد و ارز دیگری مانند اتریوم جای آن را می‌گیرد.
 

Shill (شیل)

در دنیای واقعی، شیل به فردی گفته می‌شود که با یک کلاهبردار همکاری می‌کند تا مردم را فریب دهد. او خود را به عنوان مشتری راضی جا می‌زند تا دیگران را به خرید محصول ترغیب کند. در دنیای ارزهای دیجیتال، شیل فردی است که یک کوین را به منظور منفعت شخصی تبلیغ می‌کند، نه از روی اعتقاد قلبی. مراقب این افراد باشید تا در دام Vaporwareها نیفتید!
 


Vaporware (ورپیرور)

Vaporware اصطلاحی شیک برای کوین‌هایی است که بهتر است در کیف پول شما نباشند! این ارزها اغلب با تبلیغات زیاد و ارزش مصنوعی بالا همراه هستند، اما در واقع هیچ ارزش واقعی ندارند.
 


Rekt (رکت)

این اصطلاح به کسی اطلاق می‌شود که ارز دیجیتال خود را می‌فروشد و بلافاصله پس از آن، ارزش آن به طور چشمگیری افزایش می‌یابد. معمولاً برای افراد بدشانس در بازار ارزهای دیجیتال از این واژه استفاده می‌شود.
 


Cryptojacking (کریپتوجکینگ)

کریپتوجکینگ شامل فعالیت‌های مشکوک در دستگاه شما یا استخراج پنهانی ارز دیجیتال است. در این روش، مهاجم بدون اطلاع قربانی از قدرت پردازشی و پهنای باند او برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده می‌کند.
 


Bag Holder (بگ هولدر)

به فردی گفته می‌شود که یک ارز دیجیتال را خریده و با وجود عملکرد ضعیف آن، همچنان آن را نگه داشته و امیدوار است که در آینده سود کسب کند.
 


نتیجه گیری

هدف از این مقاله آشنایی شما با اصطلاحات رایج در دنیای ارزهای دیجیتال بود که ممکن است قبلاً نشنیده باشید یا معنی آن‌ها را نمی‌دانستید. دنیای رمزارزها پر از اصطلاحات گوناگون است و هر روز اصطلاحات جدیدی به آن‌ها اضافه می‌شود. این‌ها تنها تعدادی از معروف‌ترین و پرکاربردترین اصطلاحات در این فضا بودند.

اشتراک گذاری:
کپی شد